2015/04/23

Taide





My work on a wall

Kirjoitan tähän nyt jotain.

Valokuvat ovat paras, antoisin, hienoin ja eräs rakkaimmista asioista elämässäni. Olen ymmärtänyt, että vaikka välillä vihaankin taidetta, rakastan sitä enemmän kuin vihaan. Polkuni on valittu.

Eräs opettajani sanoi, että taide on eräs tietämisen muoto. Joillakin ihmisillä on vain luova osa sielussaan, joka katsoo maailmaa tietyllä eksaktilla tavalla ja haluaa ammentaa tuon tiedon ulkomaailmaan. Jotkin ihmiset katsovat maailmaa luomisen kautta ja ymmärtävät sitä sen avulla. Minä en ymmärrä aina mitä luon tai mitä taideteokseni minulle tai muille puhuvat. Tiedän vain, että uskon niihin ja että valokuva on minulle myös taiteen muoto, siinä missä se on myös vain kopio todellisuudesta.

Valokuva muistuttaa minua kuolemasta. Kuoleman läsnäolo muistuttaa minua elämästä ja siitä, miten kallisarvoista on olla läsnä maailmassa; eikös se ole aina ollut yksi taiteen tehtävä?

Aika loppuu joskus minulta, en halua murehtia enää. Tehtäväni on nauttia ja katsoa ympärilleni. Kiitos valokuvaus, luen tämän tekstin seuraavan kerran, kun valmistun vuonna 2018. Turussa, 23.4.2015